Matgarasjen

Fra jord til bord

Med åpne glassflater mot kulturlandskap, kjøkkenhage og beite, kan Matgarasjens gjester bokstavelig talt se hvor maten de spiser kommer fra. 

Dun gård produserer grønnsaker, urter  og kjøtt av ypperste kvalitet, økologisk og grasfora, kun med gårdens egne ressurser. I tillegg bruker vi gode varer fra andre dyktige loikalmatprodusenter, vi får vilt fra skogen, sjømat og fisk fra havet, og noen utsøkte varer litt mer langveis fra. 

Det handler om respekt for dyr, natur og mennesker – og det handler om den beste SMAKEN. Den du får fra en levende jord, grønnsaker som vokser sakte nok, og dyr som har det bra. 

Vi i Matgarasjen er opptatt av å lage mat etter sesong – og etter hva naturen har å by på. Og noen ganger får vi besøk av gjestekokker fra inn- og utland, til gjesteopptreden med egne mat-tradisjoner og smaker. 

Gårdsbutikken er døgnåpen og selvbetjent. Her selger vi kjøtt fra gården, og lokalmat fra andre produsenter. En liten avdeling med «Gårdsbrukt» har vi også – gjenstander, klær og noen møbler. 

Marked, konserter og utstilinger

Noen dager inviterer vi til ulike marked og aktiviteter på gården og i Matgarasjen. Det kan være salg av stiklinger og småplanter, «gårdsbrukt», utstillinger, foredrag, kurs og konserter – og annet. 

Ukas meny

MENY for uke 33 og 34.

 

 

 

 

Åpningstider


 

MATGARASJEN
har åpent:

Onsdag 13. august  13 – 18
Torsdag 14. august 13 – 18 
Fredag 15. august 14 – 20 
Lørdag 16. august 14 – 20
Søndag 17. august 13 – 18

Onsdag 20. august  13 – 18
Torsdag 21. august 13 – 18 
Fredag 22. august 14 – 20 
Lørdag 23. august 14 – 20
Søndag 24. august 13 – 18

 

Noen dager kan det være lurt å bestille bord,
Send melding til Sissel på 46904544

VI legger fortløpende ut info om åpningstider videre. 

GÅRDSBUTIKKEN

er alltid åpen og selvbetjent. Betaling gjøres med Vipps. MERK: Ulike Vippsnummer.

Dette skjer i Matgarasjen

Matgarasjen Vinklubb – oppstart og første vinsmaking fredag 29. august

Matgarasjen er så utrolig heldig å ha en fantastisk flink sommelier som venn og nabo, så nå inviterer vi vinelskere - og alle som ønsker å lære mer om vin - til å bli med i Matgarasjen vinklubb. Frederick Mausner blir leder og faglig ansvarlig for klubben. Så skal vi i Matgarasjen gjøre så godt vi kan med organisering av det praktiske, og sørge for at alle som vil være med får nødvendig informasjon om det som skjer i vinklubben.

Grillfest og Gjestekokk

Gjestekokk Richard Fagermo er tilbake i Matgarasjen, og da må vi selvfølgelig finne fram grillen. Vi gjentar suksessen med en smakstallerken med tre ulike stykningsdeler av gårdens eget kjøtt, med nypoteter og grillet nykål, chimichurri og hjemmelaget béarnaise. I tillegg har vi ovnsbakt torsk og ferske blåskjell med tilbehør.

Utvidet åpningstid i Matgarasjen

Nå er det virkelig tid for å nyte sommerkvelden - og vi strekker åpningstiden litt ekstra. Fredag og lørdag har kjøkkenet åpent 14 til 20, baren til 10... Onsdag, torsdag og søndag har vi åpent 13 - 18. (OPPDATERT august: Fortsatt samme åpningstid - bortsett fra baren. Nå stenger vi 20 fredag og lørdag - 18 resten av dagene vi har åpent). Se alltid oppdatert meny på hjemmesiden vår - vi lager også gjerne tilbud til grupper som ønsker flere retter, eventuelt med øl- eller vinpakke.

ÆKTE i gårdsbutikken

Vi har fått et nytt, veldig hyggelig tilskudd i gårdsbutikken i Matgarasjen. De tre Jøa-jentene som lager de miljøvennlige duftlysene Ækte, skal ha utsalg hos oss. Og etter hvert kommer også andre spennende produkter fra de tre. Butikken er døgnåpen og selvbetjent, og i skap og hyller har vi også kjøtt fra gården, og varer fra andre produsenter.

Ny gjestebrygger i Matgarasjen

Det lages mye godt øl rundt oss, i små, uavhengige bryggerier, med fokus på kvalitet, unike smaker, tradisjonelle bryggeteknikker og først og fremst smak. Nå har vi fått med oss én øl-entusiast til som gjestebrygger i Matgarasjen - en fergematros med hjerte for øl og god mat.

Kveldskonsert med smått og godt fra kjøkkenet

Hva får du når du tar en passe porsjon Leonard Cohen, Åge Aleksandersen og Buck Owens, krydret med autoharpe, melodica, gitar, piano og tostemt vokal? Jo, da får du et far og datter- orkester bestående av to personer, Guri Gjermstad Dypvik og pappa Knut Olav Dypvik. Sammen byr de på musikalske smakebiter som spenner fra vakkert og melankolsk til dansbare rytmer. Reportoaret er hentet fra flere kjente artister, presentert i et lydbilde med særpreg.
Det er høstferie og vi håper mange benytter helga til å ta en tur til Jøa - eller rundt om PÅ Jøa for dere som bor her. I Matgarasjen byr vi på både lunsj og middag, og selvfølgelig noe godt til kaffen.
Det merkes godt at høsten er her, så da er det ekstra viktig å utnytte timene med lys til å komme seg ut. Jøatrappa er åpen, det samme er vi, for den som kan tenke seg et godt, varmende måltid med høstens gode råvarer. I helga byr vi på fårikål med økologisk lam av Grå Trøndersau fra Risvisk Vestre i Overhalla, og selvfølgelig gårdens egen kål. Og potetsuppe med nystekt brød og smør til. Osteiskake og nøttemarengs til kaffen.
Lørdag 28. og søndag 29. september er Matgarasjen åpen for servering, fra 13 - 17. Høsten er vakker - og utsikten som venter den som tar turen opp Jøatrappa er storslått.
Vi har noen fine settehvitløk i gårdsbutikken, til omtrent halv pris av det tilsvarende økologisk hvitløk selges for i nettbutikker. Sorten er MESSIDOR, en robust type som etablerer sterke røtter og dermed er godt egnet for trønderske forhold. Hvitløk settes i jorda nå på høsten, og gir avling neste sommer.
Det bugner av grønnsaker i åkeren, noe som selvsagt vises på menyen vår i helga. Vi serverer varmende gulasjsuppe med nystekt brød, med kjøtt og grønnsaker fra gården, ei fiskegryte med masse nyhøsta grønnsaker. Og selvsagt noe godt til kaffen. Lørdag er alle bord bestilt, men søndag er dørene åpne og kaffen varm.
Vi har gode høstdager foran oss. Åker og skog bugner av deilige vekster, i helga er omtrent alt du får på tallerkenen fra gården. Jøatrappa innbyr til fine turer opp på fjellet, i skogen er det masse sopp og spennende stier og tråkk laget av dyr og folk. Matgarasjen har åpne dører, og vi inviterer på hjemmelaget lunsj/middag - dessert og kaker fra 13 - 17.
Hopp rett ned til innholdet